Welke chape moet ik nemen

 • Hechtende chape

Dit soort van chape wordt steeds rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) tussen vloer en muren.
Bij toepassing ervan moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn:

  • de draagvloer moet voldoende mechanische sterkte hebben en geen actieve scheuren vertonen,
  • er moet minstens een dikte van 5 cm kunnen worden aangebracht,
  • de draagvloer is droog of kan normaal drogen en zal in de toekomst droog blijven, tenzij het aanwezige vocht niet nadelig is voor de chape, de vloerbedekking en haar plaatsingsproducten.
 • Niet hechtende of zwevende chape

Hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel, bijvoorbeeld een folie, geluidsisolatie of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening.
Bij toepassing ervan moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn:

  • er moet minstens een dikte van 5 cm kunnen worden aangebracht,
  • er worden vervormingen van de draagvloer verwacht, die onverenigbaar zijn met een hechtende dekvloer,
  • de draagvloer bestaat uit gefractioneerde elementen (zonder druklaag),
  • de draagvloer is zeer poreus (b.v. gebakken klei, schuimbeton, beton met geëxpandeerde klei, ...),
  • er is risico voor opstijgend vocht of bouwvocht afkomstig van de ondergrond, terwijl de dekvloer en/of de vloerbedekking of haar plaatsingsproducten vochtgevoelig zijn.
 • Chape voor vloerverwarming

De chape wordt rechtstreeks aangebracht op de vloerverwarmingselementen en wordt voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2) om de sterkte van de vloer te kunnen garanderen. Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een goede thermische geleidbaarheid te verkrijgen zodat de warmte niet allemaal in de vloer blijft zitten.
Bij toepassing ervan moet de volgende voorwaarde vervuld zijn:

  • er moet minstens een dikte van 5,5 cm kunnen worden aangebracht.

Voor al uw chapewerken kan u steeds met ons contact opnemen of een offerte aanvragen.

Naast onze eigen regio Sint-Niklaas voeren wij ook chapewerken uit in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Brabant , Gent en Brussel dit steeds aan de scherpste prijzen. Voor al uw chapewerken Bel ons en wij komen vrijblijvend langs voor een gratis prijsofferte.

Waarom chapewerken?

De chape is een heel belangrijk deel van uw huis. Goede en degelijke chapewerken worden best uitgevoerd door een professional die jaren ervaring heeft, zoals de ervaren chappers van Auro-Tech uit Sint-Niklaas, ook werkzaam in de regio Gent, Antwerpen ... Chapewerken met sneldrogende chape zorgen voor een goede vloerisolatie alsook akoestische isolatie en ook voor het gemakkelijk en goed afwerken van uw uiteindelijke zichtbare vloer. Voor degelijke en professionele chapwerken bent u bij Auro-Tech aan het juiste adres. Auro-Tech beschikt over vakkundig opgeleide en professionele chappers en gebruikt steeds de beste materialen die er in de handel verkrijgbaar zijn. En dit allemaal tegen heel scherpe prijzen.

Wat is chape

Chape is een samenstelling van 5 delen Rijnzand en 1 deel cement, dit alles gemengd met water zodat de chape vochtig aanvoelt maar niet volledig nat is en zijn stevigheid behoudt. Chape bepaalt hoe uw vloer eruit zal zien en dus is het aangewezen de chape te laten leggen door een vakman want u wilt vast en zeker geen lelijke randjes, onafgewerkte hoekjes of erger: een vloer die afhelt. Bij Auro-Tech kan u zeker van zijn van een professionele, hoogwaardige en degelijke afwerking met de beste materialen. Voor welke soort chape u ook kiest, wij leggen élke chape perfect waterpas en tegen een betaalbare prijs.

Nog vragen? Dan kunt u ons altijd vrijblijvend contacteren voor meer informatie!

Auro-Tech

Chapewerken met sneldrogende chape, uitgevoerd door ervaren chappers, in de regio Sint-Niklaas, Gent, Antwerpen ...